Man sjunker som en gråsten.

Det fick man lära sig när man var liten. Att vänta minst en timme efter man ätit, innan man kunde bada. Annars skulle man drunkna.

Sedan dess har sanningshalten bleknat och i egenskap av vuxen borstar man bort dylikt Lutheranskt dravel som kaksmulor från knät. Ända tills idag.

Mitt kontor ligger åtta våningar upp i centrala hufvudstaden – högre kommer man inte, just i det huset. Och i vintras kom vår påhittiga produktionsledare på att vi skulle skippa hissen och starta Beach 2009 genom att ta trapporna varje gång vi ska upp. Det började såklart med tandagnisslan och blodsmak, men har efter 50 gånger utvecklats till något som skulle kunna liknas vid lätt kondition.

Men så ekar mammas ord i huvudet. Inte bada direkt efter maten. Vänta minst en timme.

Idag var jag på Pizza Hut och tappade räkningen efter x antal slajsar. Sedan, en kort visit hos Italienarna med stans godaste macchiato, Buon Giorno, prego e what ever. Jag kommer in i foajén och bestämmer mig för att springa uppför de åtta trapporna och på så sätt fördröja och förhoppningsvis kväva tröttheten i sin linda.

Men.

Efter fyra trappor känns det precis som om någon drar ur sladden, om jag hade varit en robot med nätdrift. Benen bär helt enkelt knappt och jag får fortsätta på ren och skär vilja. Kroppen hoppar över kolhydraterna, fettet OCH musklerna och går direkt på skelettet, för att försöka klämma ur en sista droppe energi.

Och blodomloppet har dirigerat om trafiken och konstruerat en rondell kring magen. Benen ska ju bara pendla fram och tillbaka, inte springa i trappor.

Åtminstone inte förrän du väntat minst en timme.

Annonser

Ett svar to “Man sjunker som en gråsten.”

  1. Lotta Says:

    Jag har läst förut, men är dålig på att lämna kommentarer.

    Du är sjukt rolig och dina målande beskrivningar får mig att sitta här med blodsmak i munnen och andnöd.
    Bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: