Spelar som kärringar.

Det finns uttryck. Och så finns det uttryck. Jag var på premiären av Allsvenskan idag och kunde nöjt bevittna hur AIK vann hemma för första gången på fem år, i en premiär alltså. Det var Halmstad som fick bita i rugbygräset och det var allas vår långtidsskadade Gabriel Özcan som slog till. Fan, va gött.

Solen tittade fram några gånger och höjde temperaturen ytterligare på den öl/snus/rök/piss-luktande arenan, som även är vår nationalarena. Konstigt att inte Ullevi är det. På bild ser den både större och vackrare ut. Men den ligger ju i Göteborg. Det är väl därför.

Publiken består som vanligt av tribaltatuerade Pirat Bay-typer, fanatiska trebarnspappor (som har med spädbarnen på norra läktaren) några grå veteraner med årskort på livstid samt ett gäng stupfulla tonåringar. Och jag och min fru. Där sitter vi, som den felande länken i publikhavet och myser av den spektakulära inramningen.

Jag hade även sms- och vinkkontakt med min kollega som envisas med att sitta skithögt upp på norra stå. Han vill nog egentligen vara en sån som står med bar överkropp och dirigerar sånger, men inser att varken överkropp eller sångröst kan matcha det. Vem fan kan det förresten?

På kvällen vill man gärna se målen igen, i Sportspegeln. Med klarare och krispigare bild. SVT’s Sportspegeln är ljusår bättre än den bleka kopian TV4-sporten. Titta bara på dekoren och programledarna. I SVT är man intresserade och engagerade, men inte så snygga. I TV4 är det viktigare att vara snygg och frän. Men studiodekoren ser ut som när det blir fel på barnens Playstationspel. Och så har vi Pepe Eng. Trötter i kostym. Ge karln ett fett avgångsvederlag, eller exportera honom tillsammans med Martin Timell och formatet ”Time out” till en öde ö i Stilla havet. Jesus.

Sen kom det några klipp från Damallsvenskan.

Och så var det plötsligt läggdags.

I morgon är en ny solig dag. Över Råsunda, Stockholm och Sverige.

Annonser

Ett svar to “Spelar som kärringar.”

  1. Lotta Says:

    Du skriver så bra! Jag kunde se er och kollegan på plats när jag läste.
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: