Drömmilen.

Hans kropp började närma sig 40. Men i huvudet kände han sig fortfarande som 25. Rent fysiologiskt skulle han fortfarande kunna spela som fotbollsmålvakt på elitnivå. Om det inte hade varit för hans livliga fantasi.

De nya Nike-skorna blänkte i aprilsolen. iPoden, med all sköns programvaror och inställningar för att lättare komma igång med löpningen, och därmed även första stegen mot ett bättre liv, låg som en fågelunge i handen. Han kramade den försiktigt och tryckte in avståndet för dagens pass.

Han var löjligt imponerad av Apple och Nikes kampanj Nike+. Det var ett bra bevis på reklam som engagerar och bjuder in användarna att vara med och utveckla och forma. Precis som Spotify. Tänk om fler tänkte så.

Redan förra året startade kampanjen med diverse utmaningar. Byrån han jobbade på drog igång en reklambyråutmaning. Han höll sig avvaktande till den och valde istället att prata om att han funderade på att eventuellt hoppa på. Något som så småningom gav honom skoskav i käken och blåsor på hjärnbarken.

Men nu var det alltså på riktigt. Han mot naturen. Benen mot vägen. Tanke mot handling. Ett krig han var tvungen att starta och ta sig levande igenom. För att bli en bättre människa och kanske en ny sådan. Länge hade hans vilja hållits kidnappad av lättja och minsta motståndets lag. Men nu hade han ett litet övertag. Och han var segerviss.

De flesta verkade välja att springa så långt som möjligt på så kort tid som möjligt. Själv hade han bestämt sig att springa så fort som möjligt, på en mile. The four minute mile, eller drömmilen, som den kallas på svenska, var det som hägrade. Inte för att han någonsin ens skulle komma i närheten. Men som mål var det lite coolare tyckte han.

En mile, 1609 meter, på under fyra minuter. Det är helt sjukt snabbt. Undrar hur snabbt en motionär kan springa? Det får vi försöka ta reda på, tänkte han. Om det så ska ta hela sommaren. Antagligen skulle han behöva mer än så.

Fortsättning inom kort.

Annonser

Ett svar to “Drömmilen.”

  1. Björn Donner Hoffmann Says:

    All lycka till i hela världen; Drömmilen är sjukt svår att fixa! En engelsk mil (1.609 m) under fyra minuter, det ger en kilometertid på under 2.30 min…Ngr grundkrav: grymt bra allmänkondition, kombination av snabbhet på korta distanser och uthållighet(t ex 100 m på 12 sek.) och en förmåga att tåla den plågsamma mjölksyra extremt bra…Mjölksyran kommer, garanterat, och då som din värste ovän, den suger musten och kraften ur dig…Lite hjälp på vägen är att Du googlar runt och ser hur Bannister, Waern och Landy o Gärderud, ngr drömmilare, lade upp och genomförde sin träning…

    Keep It Up!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: