Livet är en kö.

Ibland, när jag inte är på mitt miljövänliga humör, tar jag bilen till jobbet – jag bor nämligen på en ö och är beroende av att den eller kollektivtrafiken fungerar. Och nu har vi precis bytt ut den gamla trotjänaren och så kallade andrabilen, Nissan Sunny -88, mot en ny Golf, så det är dessutom ännu roligare att åka till jobbet. Det finns egentligen bara en sak som är jävligt trälig, oavsett om man sitter i en ny bil eller på bussen. Och det är att sitta i kö.

Jerry Seinfeld frågade sig varför det heter rusningstrafik när den egentligen står still, så redan där råder en missuppfattning om vad köer är bra för. Men alla köer är inte lika. De är som människor är mest och kan se ut på lite olika sätt.

Om jag åker tidigt till jobbet hamnar jag i hantverkarkön. Den uppstår klockan 06:55 – eftersom de börjar jobba exakt 07:00 – men slutar 08:25 eftersom det är då de egentligen börjar jobba. Tydligen. Den består av röda skåpbilar med rör på taket, traktorer med grisbajs på ett flak och gigantiska grävmaskiner, som alltid måste flyttas exakt när folk ska till jobbet. Alltid. En annan sak som också bara måste börja mitt i rusningstrafik är asfaltsläggning.

Tre timmar senare börjar en annan slags kö – konsultkön. Den består av Audi, BMW, Mercedes och Saab och ringlar fram som en urtida silverorm i maklig och uppfostrad takt. När den är över vet man att det är open street. Å andra sidan kommer man för sent till jobbet.

Övriga köer är:

Bankomatkön. Om det finns två automater står alla minst två meter ifrån dem, som om de vore radioaktiva, och väljer den kö som börjar röra på sig först. De som står närmast den som tar ut pengar låtsas även titta åt ett annat håll, så att den som tar ut pengar inte ska tro att man försöker memorera deras kod, klubba ner dem, sno kortet och länsa deras konto.

ICA-kön. De som fortfarande tycker det verkar läskigt att använda blip-maskinen hamnar i dessa köer på fredagseftermiddagarna. Köerna är i genomsnitt fem stycken och 10 meter långa och består av folk som ser ut som maskar på krokar. Ännu värre blir det när den som står längst fram ska ha en cigarettsort som inte finns, eller att en kvittorulle tar slut. Då kan man få se ”fotbytaren” eller ”stönaren”. Ibland i en och samma person.

Vilka köer brukar du hamna i?

Annonser

Ett svar to “Livet är en kö.”

  1. Linda Says:

    HAHA HA, så jävla bra skrivet Fredrik!

    Vilken bloggare du är, du slår ju alla med hästlängder i ditt sätt att skriva som så tydligt beskriver verkligeheten, tillsammans med ett kryddmått sarkasm, vilket alltid är roligt 🙂

    Bra jobbat!

    Hälsningar ‘the wedding singer’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: