Hjärndöd årstid.

Äntligen sommar på riktigt. Men med sommar kommer också ett dekadent leverne utan stil, finess eller kvalitet. Sommaren är årstiden då vi inte bara lägger ifrån oss kläderna, utan även en bit av våra hjärnor. Se bara här.

Musiken:
Vi börjar lyssna på reggae, fast vi aldrig gör det annars. Men bara för att temperaturen visar plus 25 är det något djupt inom oss som gör att vi tror att vi är på Jamaica. Men det är inte vilken reggae som helst, utan framförallt ”Alalalala-long, alalalala-long-long-li-long-long-long” och så naturligtvis ”sunshine, sunshine reggae” som egentligen är svennebanantolkningen av reggae med bandet Laid Back.

Smurfhits. Och här får jag lite svårt att skriva då adrenalinpåslaget får fingrarna att krampa som på en reumatiker. På 90-talet var det någon kokainpåverkad producent som fick snilleblixten att pitcha upp familjen Wahlgrens sång och det blev snabbt en succé runt om i stugorna. Meningen var att barnen skulle gilla musiken, men resulterade i att Hultsfredsfestivalen kommer att få lägga ner, då framtidens ungdomar tror att musik är något som kommer från blå, tre äpplen höga troll.

Kläder:
Av med byxorna, skjortan och de handsydda skinnskorna och på med för stor urtvättad t-shirt med fejkat 80-talstryck, fucking jävla piratbyxor (som är varken långbyxa eller shorts och därmed modevärldens svar på djurvärldens fästing) och sist men inte minst, Foppatofflorna. De är smidiga för de små, men som vuxen bör man överväga alternativet att stoppa fötterna i färsk koskit.

Mat och dryck:
Vem behöver sushi eller dumplings när det finns färdigmarinerad flintastek från danska fixerade suggor? Detta och diverse obskyra korvar sköljer vi ner med bryggeriernas ”nu spolar vi tankarna och säljer skiten till semestrande svenskar-öl”.

Och så här håller det på. Men vi behöver kanske gå tillbaka till apstadiet för att riktigt kunna slappna av och ladda inför hösten. Det blir dessutom roligare att lyssna på riktig musik, klä sig snyggt och äta och dricka gott efter ett riktigt hjärnsmälta.

Update: Efter att ha fått en utmärkt reggae-lista i Spotify är det inte mer än rätt att jag lägger upp den här. Tack Skrymta.

Annonser

3 svar to “Hjärndöd årstid.”

 1. Anjo Says:

  Jag önskar intensivt att du inte har rätt, men det har du.

 2. Gunga på i gammal god stil | Skrymta Says:

  […] läste hos Write Said Fred att sommaren kan göra att ”[v]i börjar lyssna på reggae, fast vi aldrig gör det annars” och att det då inte handlar om (enligt Bullshitbullentin) särskilt genuin reggae samt att […]

 3. Madison Says:

  Svensken kanske är som allra fulast om sommaren. Tillsammans med tyskarna.
  Huh…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: