Så kallade vänner

Så var det det där med Facebookvänner. Eller rättare sagt, så kallade vänner. För visst har även du en del vänner i din lista som du knappt känner? Och en del av dem kanske bara ligger där och glittrar, som juveler i ett halsband. Du definierar dig helt enkelt genom dem. Visst är det lite sjukt?

För en del har Facebook blivit till en jakt på sin egen identitet, där antalet vänner och vilka man väljer att bli vän med betyder mer än de som är ens riktiga vänner. De man kan ringa när som helst och prata med om vad som helst. De som känner dig.

Men så finns det en en bra sak med att ha många så kallade vänner. De är ditt nätverk och ibland kanske även en stepping stone till ett nytt jobb eller ett nytt liv. Din livlina.

Problemet är bara när ditt nyhetsflöde fylls av diverse spam och skräppost, som dina så kallade vänner inte har kunnat låta bli att exponera sig för. Jag säger exponera eftersom de i sin tur kanske har så kallade vänner som gjort samma sak.

Då sitter du där och rensar och svär och slutligen gömmer de så kallade vännerna. Och så funderar du på vad i helvete du håller på med. Det kan ju inte vara meningen med livet. Inte ens 4000 miljarder ljusår därifrån.

Vilka så kallade vänner vågar du välja bort?

Annonser

Ett svar to “Så kallade vänner”

  1. Maria-Thérèse Says:

    De äldre män som bara säger ”hej! äre bra med dig” om och om igen och inget mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: